Matematik

isolér

23. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan isolér jeg T


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2018 af mathon


Svar #2
23. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Jeg skal isolér T


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2018 af mathon

             \small T^2=a^3

             \small \sqrt{T^2}=\sqrt{a^3}

             \small \left | T \right |=\sqrt{a^3}

             \small T =\mp \sqrt{a^3}


Svar #4
23. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Tak


Svar #5
23. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Hvad betyder de to tegn ved T og kvadratrod a^3 

(de to streger samt græsk bogstav eller noget ligende)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2018 af mathon

           \small \left | T \right |\textup{ er numeriskv\ae rdien/den absolutte v\ae rdi af T.}

           \small \textup{ ...gr\ae ske bogstav???}

           \small \textup{Forst\aa r du bedre }\pm\sqrt{a^3} \textup{ ?}


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2018 af Studentos

| |   : Stregerne angiver numerisk værdi, der kan være et negativt eller positivt fortegn foran T, fordi T er opløftet i 2

\mp : Der kan både stå '-' og '+' foran kvadratroden. 


Svar #8
23. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Oki nu forstår jeg, tak


Svar #9
23. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål, hvordan tegner man en graf for denne formel


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. februar 2018 af Studentos

Ved hjælp af CAS?

Hvilket program bruger du?


Svar #11
23. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Jeg har også prøvet i CAS, hvor jeg går en i feltet "grafer." Når jeg så indsætter formlen kommer der ikke en graf ud 


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. februar 2018 af mathon

\small \textup{"overs\ae t til" og definer:}
                                                   \small \small \textup{Define f(x)=}x^{\frac{3}{2}}

                                                   \small \small \textup{Define g(x)=}-x^{\frac{3}{2}}
                              


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. februar 2018 af AMelev

#9 Man kan ikke tegne en graf for en formel, men du kan med dit CAS-værktøj løse ligningen T2/a3 = 1 som kontol.


Skriv et svar til: isolér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.