Matematik

Hjælp

23. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Planeten Jupiter har en omløsbtud på 11,9 år. Hvad er Jupiters middelafstand?

T= planeters omløbstid

a= middelafstand fra solen

Skal jeg isolér a? Jeg har prøvet men det giver ikke lige mening


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2018 af ringstedLC

Alle planeter i Solsystemet følger elliptiske baner med relativ lille excentritet.

Omløbstiden TJor er den tid-, et år, Jorden er om at tilbagelægge én omløbsbane.

\begin{align*} \frac{T^2}{a^3}&=1\\ \frac{(T_{Jor})^2}{(a_{Jor})^3}&=1\Downarrow\\ a_{Jor}&=(T_{Jor})^{\frac{2}{3}}\\ a_{Jor}&=(1)^{\frac{2}{3}}=1\\\\ \frac{(T_{Jup})^2}{(a_{Jup})^3}&=1\Downarrow\\ a_{Jup}&=(T_{Jup})^{\frac{2}{3}}\\ a_{Jup}&=(11.9)^{\frac{2}{3}}\cong 5.21 \end{align}

Dette tal udtrykker Jupiter afstand til Solen som en faktor til Jordens afstand til Solen, da TJup er oplyst som en faktor på TJor


Svar #3
24. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Tusinde tak :D


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.