Matematik

bestem ligning for linjen

25. februar 2018 af soer381k - Niveau: A-niveau

for en parameterfremstilling: (x/y) = (2/-3)+t(-1/3)

har jeg prøvet at angive normalvektor og punkt på linje

har fået:

normalvektor = norm(a) ? √(10*t^(2)-22*t+13)              og bare aflæst punkt på linje = (2,-3)

kan nogen sige om det er rigtigt og hjælpe med at bestemme en ligning for linjen

har vedhæftet min udreging


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2018 af peter lind

Parameterfremstillingen er noget vrøvl. Af din vedlagte fil kan jeg se at den rigtige parameterfremstilling er (x, y) = (2, -3)+t(-1, 3)

Normalvektoren til linjen er tværvektoren til retningsvektoren som er (-1, 3)

Du skal ikke finde en parameterfremstilling af linjen men formodentlig linjens ligning. Den er (x-x0)nx+(y-y0)*ny = 0


Svar #2
25. februar 2018 af soer381k

#1

Parameterfremstillingen er noget vrøvl. Af din vedlagte fil kan jeg se at den rigtige parameterfremstilling er (x, y) = (2, -3)+t(-1, 3)

Normalvektoren til linjen er tværvektoren til retningsvektoren som er (-1, 3)

Du skal ikke finde en parameterfremstilling af linjen men formodentlig linjens ligning. Den er (x-x0)nx+(y-y0)*ny = 0

er der en nem måde at gøre det på med hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2018 af StoreNord

Uden hjælpemidler:
       når x=5, er (x,y) eet punkt.
       når t=-5, er (x,y) et andet punkt.

Udfra disse to punkter kan du finde linjens ligning.


Svar #4
25. februar 2018 af soer381k

hvor kommer 5 og -5 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2018 af StoreNord

Tilfældige værdier for t.
Du ku også bruge 0 og 10.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2018 af StoreNord

Du kan også lege med Geogebra.              :)Skærmbillede fra 2018-02-25 22-07-55.png


Svar #7
25. februar 2018 af soer381k

så hvis normalvektoren n=(-1, 3)

hvilket punkt på linjen skal jeg vælge?


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. februar 2018 af peter lind

det nemmeste er (2, -3)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2018 af StoreNord

Beklager, der er fejl i Svar #6.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-02-25 22-30-22.png


Svar #11
25. februar 2018 af soer381k

#8

det nemmeste er (2, -3)

så vil en ligning for linjen være:  (x-2)*(-1)+(y-(-3))*3= 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. februar 2018 af peter lind

Nej. Normalvektoren er tværvektoren til (-1, 3)


Svar #13
25. februar 2018 af soer381k

så normalvektoren n= (-3,-1)

og det skal jeg indsætte i ligningen:  (x-x0)nx+(y-y0)*ny= 0

sammen med punktet (2,-3), hvor x=2 og y=-3, så:

 (x-2)*(-3)+(y-(-3))*(-1)= 0


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. februar 2018 af peter lind

ja


Svar #15
25. februar 2018 af soer381k

det er bare mærkeligt at denne opgave er med hjælpemidler ?


Skriv et svar til: bestem ligning for linjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.