Matematik

Matricer

26. februar 2018 af Asef (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. 

Hvordan kan jeg bestemme matricen A^19.? det er en 3*3 matrice.

jeg kender A^3, A^2 og A.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2018 af Stats

Matricer følger

Ab · Ac = Ab+c

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
26. februar 2018 af Asef (Slettet)

Så hvordan vil det se ud for mig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2018 af Stats

Kan du matrixmultiplikation?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
27. februar 2018 af Asef (Slettet)

ja, det kan jeg godt, men hvordan skal regnestykket se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2018 af Anders521

#4 Hvad repræsenterer eksponenterne b og c i dit tilfælde? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Kommer an på hvor nem opgaven er lavet, hvilket er umuligt at sige uden at kende A, A^2 og A^3 (eller bare A).


Svar #7
27. februar 2018 af Asef (Slettet)

Jeg har vedhæftet opgaven.
 

Vedhæftet fil:Matricer Opgave 1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2018 af fosfor (Slettet)

A19 = A1A3A3A3A3A3A3 = A I I I I I I = A


Svar #9
27. februar 2018 af Asef (Slettet)

Skal jeg så tage to ad gangen og gange dem sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. februar 2018 af Anders521

Det er sådan matrix-multiplikation foregår. Dog er det værd at bemærke at din matrix A har en særlig egenskab der gør udregningen af matricen A19  relativt nemt som vist i #8


Svar #11
27. februar 2018 af Asef (Slettet)

Hvad betyder de 6 lodrette streger? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. februar 2018 af Anders521

De lodrette streger repræsenterer enhedsmatricen.


Svar #13
27. februar 2018 af Asef (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.