Matematik

Sandsynlighedsregning

27. februar 2018 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Hej. 

Vil man i følgende opgave som jeg har oploadet, bruge metoden chancetræ til, at finde ud af om de procenter passer? jeg tænker ikke man skal lave det på excel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Der er 36 udfald

{1, 1}, {1, 2}, {1, 3}, {1, 4}, {1, 5}, {1, 6},
{2, 1}, {2, 2}, {2, 3}, {2, 4}, {2, 5}, {2, 6},
{3, 1}, {3, 2}, {3, 3}, {3, 4}, {3, 5}, {3, 6},
{4, 1}, {4, 2}, {4, 3}, {4, 4}, {4, 5}, {4, 6},
{5, 1}, {5, 2}, {5, 3}, {5, 4}, {5, 5}, {5, 6},
{6, 1}, {6, 2}, {6, 3}, {6, 4}, {6, 5}, {6, 6}

11 har maks = 6
9 har maks = 5
7 har maks = 4
5 har maks = 3
3 har maks = 2
1 har maks = 1

Sandsynlighed for maks=4 eller 5   er defor (9+7)/36


Svar #2
27. februar 2018 af Aleynaa

Men hvordan finder man det i procent? jeg vil mene man skal lave et chancetræ? kan bare ikke finde ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2018 af fosfor (Slettet)

(9+7)/36 = 44.44%

Forlæng brøken så nævneren bliver 100, procenten aflæses så som tælleren.


Svar #4
27. februar 2018 af Aleynaa

Tak for hjælpen. 

I forhold til den anden opgave som jeg har vedhæftet. Hvilken metode skal jeg bruge der?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2018 af ringstedLC

1.2: Sandsynligheden for maks. fire eller fem: 

\begin{align*} p_{(4,5)}=\frac{9+7}{36}&\Downarrow\\ 3\;gange\; v.\; tre\, kast:&\left(p_{(4,5)}\right)^3\\ 0\;gange\; v.\; tre\, kast:&\left(1-p_{(4,5)}\right)^3\\ \end{align}

Kom med et bud på de to sidste.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.