Matematik

Spejling

05. marts 2018 af Champiii (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hey

Hvordan spejler man i geogebra

hvordan tgner jeg de to figurer i spejlingsakse eller har jeg allerede gjort det ?

Hvordan finder jeg ud af hvor den skærer i y aksen ?

Billede --> https://imgur.com/S0ZhOhl


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2018 af StoreNord

Du kan spejle eet punkt ad gangen med   Spejl[A,xAkse]
eller en polygon t1 med   Spejl[t1,yAkse]
eller en trekant i et punkt med   Spejl[t1',D]

Dine to figurers spejlingsakse er y=-1.

"Hvordan finder jeg ud af hvor den skærer i y aksen ?"     kan jeg ikke forstå?


Svar #2
05. marts 2018 af Champiii (Slettet)

Sådan her ?

https://imgur.com/a/RaBgc

Hvordan fandt du ud af det ? Det med spejlingsakse ?

Jeg har koordineret nogle punkter linje 1 og linje 2 så er der et b) spørgsmål. Hvor skærer den y-aksen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2018 af StoreNord

Det ser da pænt ud. Men jeg er ikke helt sikker på om det er meningen med opgaven.
Jeg regnede med, at du havde spejlet det øverste F i y=-1 og derved fået det nederste omvendte F.

Når man har spejlet vil originalen og spejlbilledet ligge lige langt fra spejlingsaksen.


Svar #4
05. marts 2018 af Champiii (Slettet)

Tak for det men når jeg prøver en anden opgave får jeg helt andre resultater end hvad facit forrtæller mig..

Tegn linje s (x,5-x)

A = 6,1 B = 3,5  C = 2,3

Når jeg så laver den i geogebra efter dit råd om spejling får jeg helt forkert resultat

Jeg får det her -->  https://imgur.com/a/zdf97

Hvor den rent faktisk skal se sådan her ud ??

https://imgur.com/a/CVcoy

Hvilken er rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2018 af StoreNord

Den sidste. 
Du skal skrive Spejl(t1,s).

Du spejlede i x-aksen. Jeg spejlede i linje s.


Svar #6
05. marts 2018 af Champiii (Slettet)

Den siger fejl ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2018 af StoreNord

Spejl(t1,s)


Svar #8
05. marts 2018 af Champiii (Slettet)

Stadig fejl ved kommando


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2018 af StoreNord

Hedder din trekant ikke t1 og din spejlingslinje s      ?
Hvilken fejl taler den om?

Nåh men min t1 er en trekantet polygon. Jeg spejler ikke enkeltpunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. marts 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-03-05 21-34-39.png


Svar #11
05. marts 2018 af Champiii (Slettet)

Kan du fortælle hvad du gør for jeg tror jeg tog for hvert punkt kornologisk ??


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. marts 2018 af StoreNord

Okay. Afsæt de tre hjørnepunkter i original-trekanten.
Brug så polygon-værktøjet (nummer 5 fra venstre) til at tegne selve trekanten. Husk at afslutte den helt. Det blir så t1 (hvis der er en trekant).


Svar #13
05. marts 2018 af Champiii (Slettet)

Nååh det er fordi min hedder f istedet for s ??

https://imgur.com/a/EyuLV

Sådan ?


Svar #14
05. marts 2018 af Champiii (Slettet)

Hvad så med hvis det er en firkant ?? Er det så igen polygoner jeg skal vælge ?


Brugbart svar (1)

Svar #15
05. marts 2018 af StoreNord

Ja. Perfekt.
Du skrev selv i #4:        Tegn linje s (x,5-x).      Det skulle ha været:  s: (x,5-x).

Ja. Firkanter og andre mærkelige figurer er også polygoner. De kommer bare til at hedde polygon.
Mere besværligt!


Svar #16
05. marts 2018 af Champiii (Slettet)

Jeg har aldrig i mit liv arbejdet med Geogebra. Det kommer jeg hellere ikke til. Synes TI 89 er meget bedrer just sayin.

Tusind tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. marts 2018 af StoreNord

Synd for dig.     :)
Den kan jeg ikke hjælpe med.  Men held og lykke.


Svar #18
05. marts 2018 af Champiii (Slettet)

Jeg forstår


Skriv et svar til: Spejling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.