Kemi

Fotoner og energi absorption

07. marts 2018 af SødeBløde (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

UV-lys med bølgelængder på 320-400 nm er skyld i, at huden bliver solbrændt. Udregn den totale energi, der absorberes af en solbader i løbet af 2 timers solbadning (i Joule). Antag, at jorden rammes af 2.0 x 10^16 fotoner per sekund per cm^2 med bølgelængder mellem 320 og 400 nm. Antag endvidere, at det eksponerede hudområde udgør 0,45 m^2. (Hint: Benyt en gennemsnitlig bølgelængde på 360 nm for alle fotoner.)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2018 af mathon

         \small \small E_{foton}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\lambda }=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{360\;nm }=3{.}444\; eV=5{.}5179\cdot 10^{-19}\; J


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2018 af mathon

              \small E_{total} =\left ( 5{.}5179\cdot 10^{-19}\;J \right )\cdot \left ( 2{.}0\cdot 10^{-16}\; s^{-1}\cdot 10^4\; m^{-2} \right )\cdot \left ( 0{.}45\; m^2 \right )\cdot 2\cdot \left ( 3600\;s \right )


Skriv et svar til: Fotoner og energi absorption

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.