Matematik

HJÆLP TIL RENTESREGNING

08. marts 2018 af KatrineMikkelse (Slettet) - Niveau: B-niveau

HVEM KAN LAVE DENNE OPGAVE, HAR PRØVET

Du indsætter 5000 kr. på en konto, der giver 6 % i rente pr. år . Hvor meget står på kontoen efter 4 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2018 af mathon

                       \small K_n=K_0\cdot (1+r)^n


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2018 af mathon

\small \textup{...i anvendelse:}
                        \small K_4=5'000\cdot 1.06^4


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2018 af PeterValberg

Brug formlen

Kn = K0·(1+r)n

n er antal år
K0 er startkapitalen
r er den årlige rente (skrevet som decimaltal)
hvor Kn er kapitalen efter n år

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
08. marts 2018 af KatrineMikkelse (Slettet)

hvad giver det mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2018 af mathon

\small r er terminsrentesatsen og er et rent tal.

renten \small R angives i kroner.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2018 af Mathias7878

\small K_4 = 5.000\cdot 1.06^4 = 5.000\cdot 1.26247696 = 6.312,3848

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2018 af PeterValberg

I forlængelse af #6...
#0: du bør afrunde resultatet til to decimaler, da det er valuta (kr), der er tale om.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: HJÆLP TIL RENTESREGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.