Fysik

Afbrænding af affald

08. marts 2018 af chiladak - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med at forstå dette spørgsmål, og det ville derfor være dejligt hvis der er nogen der vil forklare hvordan jeg gør?

Spørgsmålet er i 2 dele, og lyder: 

- I løbet af et år producerer Vestforbræning energien 5,24 *10^15 J ved afbrænding af affald. Hvert ton affald, som afbrændes, frigiver energien 10,5 GJ. Nyttevirkningen ved energi produktionen er 0,91.                          a) Hvor mange ton affald afbrænder Vestforbrændning i løbet af et år?

- Anlægget kondenserer årligt 1,46*10^8 kg vanddamp i forbindelse med forbrænding af affald. Under kondenseringen omdannes vanddamp med temperaturen 116 grader C til vand med en temp på 46 grader C. Den specifikke varmekapacitet for vanddamp er 1,89 kj/kg*K                                                                            b) Bestem det årlige energiudbytte ved afkøling og kondensering af vanddampen

På forhånd tak for hjælpen!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Ved forbrænding af 1 ton affald producerer anlægget en energi på

10,5*109 J/ton * 0,91 = 9,555 *109 J/ton

Så på et år forbrændes der en affaldsmængde på

5,24*1015 J / 9,555*109 J/ton = 5,5*105 ton

b)

Energi fra nedkølingen af dampen fra 116oC til 100oC:

Q = m*c*ΔT

Q = 1,46*108 kg * 1,89 kJ/(kg*oC) * (116oC - 100oC) = 320*108 kJ

Energi fra kondensationen af vanddamp til vand:

Q = m*L

Q = 1,46*108 kg * 2257 kJ/kg = 3295*108 kJ

Energi fra nedkølingen af vand fra 100oC til 46oC:

Q = m*c*ΔT

Q = 1,46*108kg * 4,210 kJ/(kg*oC) * (100oC - 46oC) =  332 * 108 kJ

Ialt:

320*108 kJ + 3295*108 kJ + 332*108 kJ = 3947*108 kJ = 3,95*1014 J


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2023 af Amir0911

j


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2023 af ringstedLC

#2: ?


Skriv et svar til: Afbrænding af affald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.