Matematik

Integral-regning

16. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har brug for hjælp

Er igang med en opgave der omhandler integral-regning

Er gået i stå ved opgave 1

Opgaven lyder at jeg skal finde en forskrift til 2. gradspolynomiet, ud fra de oplysninger jeg har

y=b*a^x

Går ud fra at jeg skal finde formlen, hvor jeg skal finde d (diskriminanten) og rødderne ,x'erne

ved ikke helt

Jeg vedhæfter opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2018 af Mathias7878

Hvis du vedhæfter opgaven som PDF, kan det være, at jeg kan hjælpe.

- - -

 

 


Svar #2
16. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

ok, jeg ved bare ike hvordan jeg sender opgaven som en PDF fil


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2018 af Mathias7878

Gå ind på word-filen og tryk gem som og så kan du vælge PDF-format i stedet for word.docx

- - -

 

 


Svar #4
16. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

ok prøver


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2018 af mathon

\small \textup{Indl\ae gges parablen i et koordinatsystem, s\aa \ nulpunkterne er (-6,0) og (6,0)}
\small \textup{har parablen ligningen:}
                                               \small y=ax^2+3{.}6
\small \textup{Til beregning af \textbf{a} har du bl.a.}

                                               \small 0=a\cdot 6^2+3{.}6


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2018 af Mathias7878

#4 se:

https://www.youtube.com/watch?v=ZXLnPi-I290

Så ved du, hvordan du kan lave den om til en PDF næste gang.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. marts 2018 af mathon

\small \textup{Beregning af tv\ae rsnitsareal:}
                                               

             \small \small A_{\textup{tv\ae rsnit}}=\int _{-6}^{6}\left (ax^2+3{.}6 \right )\mathrm{d} x=2\cdot \int _{0}^{6}\left (ax^2+3{.}6 \right )\mathrm{d} x     \small \textup{grundet symmetrien om y-aksen.}


Svar #8
16. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Tak


Svar #9
16. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

tak for hjælpen


Svar #10
16. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Jeg ved ikke helt om jeg er på rette vej,, er sikker på at det ikke er rigtig, Kan ikke finde ud af hvad jeg gør forkert. Kan sagtens bruge dine kommentarer

Det er stadig opgave 1 der driller

Jeg vedhæfter lige opgaven igen


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. marts 2018 af mathon

             \small \small \small A_{\textup{tv\ae rsnit}}=\int _{-6}^{6}\left (-0{.}1x^2+3{.}6 \right )\mathrm{d} x=2\cdot \int _{0}^{6}\left (-0{.}1x^2+3{.}6 \right )\mathrm{d} x     \small \textup{grundet symmetrien om y-aksen.}

             \small \small \small \small A_{\textup{tv\ae rsnit}}=2\cdot\left [-\tfrac{1}{30}x^3+3{.}6x \right ]_{0}^{6}


Svar #12
16. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Har stadig problemer med opgave 1,

Jeg får at arealet er 0,, og det kan ikke passe, forstår ikke helt hvordan du har opstillet det 1/30


Svar #13
16. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Kan det passe at Arealet skal gi 489,6????


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. marts 2018 af mathon

           \small \small \small \small A_{\textup{tv\ae rsnit}}=2\cdot\left [-\tfrac{1}{30}x^3+3{.}6x \right ]_{0}^{6}=2\cdot \left (-\tfrac{1}{30}\cdot 6^3+3{.}6\cdot 6 \right )=28{.}8


Svar #15
16. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Hvor får du de 30 fra

og hvorfor er mine afgrænsninger ikke (-6,6)?????


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. marts 2018 af mathon


                        \small \int_0 \left ( -\tfrac{1}{10 }x^2+3{.}6 \right )\mathrm{d} x=-\tfrac{1}{10}\cdot \tfrac{1}{3}\cdot x^3+3{.}6x=-\tfrac{1}{30}\cdot x^3+3{.}6x


Svar #17
16. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Har fattet lidt merer, men forstår ikke hvorfor afgrænsingerne ikke er 6,-6

ifølge din er det 6,0


Brugbart svar (1)

Svar #18
16. marts 2018 af ringstedLC

Da parablen er symmetrisk om y-aksen integreres fra 0 til 6. Integralet ganges derefter med 2. Det gør beregningen af integralet nemmere, når den nedre værdi i intervallet er 0.


Svar #19
17. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Det er rigtigt, nu er jeg med

Tak for hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #20
17. marts 2018 af mathon

\small \textup{Volumen af jordvold:}
                                   \small V=\left (40\;m \right )\cdot \left (28{.}8\;m^2\right )=1152\;m^3

\small \textup{Antal lastbilk\o rsler:}
                                    \small N=\frac{1152\;m^3}{20\;m^3}=58\; \; \; \textup{helt tal.}


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.