Matematik

Hjælp 😣

18. marts 2018 af CANKorkmaz - Niveau: 7. klasse
I slutningen af 6 klasse er der 14400 I klassekassen pengene bliver sat ind på en Ungdomskonto I banken Hvor mange penge står der ved slutningen af 7 klasse?

Ungdomskonto 3,75%

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2018 af MatHFlærer

K_1=14400\cdot 1.0375=14940


Svar #2
18. marts 2018 af CANKorkmaz

Hvor kommer 10375 fra

Brugbart svar (2)

Svar #3
18. marts 2018 af MatHFlærer

a=1+r

HEr er a fremskrivningsfaktoren, og r er renten. Hvad er renten i procent? Det er 3.75\%, i decimaltal er det0.0375, så indsætter du i formlen får du

a=1+0.0375=1.0375 


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2018 af AMelev

Når man har et beløb sat ind på en konto og bare lader det stå og trække renter, kan man benytte fremskrivningsformlen Kn = K0·(1 + r)n, hvor 
Kn er saldoen efter n terminer, 
Ker startbeløbet, der indsættes,
r er rentefoden (dvs terminsrenten i % omskrevet til decimaltal) og
n er antal terminer, hvor beløbet bare står og trækker renter.

Det er den formel, der er anvendt i #1.


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. marts 2018 af ringstedLC

Når du skriver "Ungdomskonto 3,75%", regner vi med, at der menes pr. år. Og da der netop er ét år fra slutningen af 6. til slutningen af 7., skal du finde ud af, hvad saldoen er med renter.


Skriv et svar til: Hjælp 😣

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.