Matematik

Fordoblingskonstant

20. marts 2018 af MetteMauss (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg kender fordoblingskonstanten og et talpar. Min bog forklare mig følgende:

Skærmbillede 2018-03-20 kl. 23.37.35.png

Er der nogen der kan forklare mig, hvor i alverden 1,047 kommer fra?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2018 af StoreNord

1,047 er antilogaritmen til 0,02007


Svar #2
20. marts 2018 af MetteMauss (Slettet)

Så 10^0,02007?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2018 af peter lind

100,02007 = 1,047


Svar #4
20. marts 2018 af MetteMauss (Slettet)

Er jeg helt væk?

Skærmbillede 2018-03-20 kl. 23.57.38.png


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2018 af mathon

kort:
              \small f(t)=b\cdot 2^{\frac{t}{T_2}}

              \small f(t)=b\cdot \left (2^{\frac{1}{T_2}} \right )^t

              \small f(t)=b\cdot \left (2^{\frac{1}{15}} \right )^t

              \small f(t)=b\cdot 1.04729^{\, t}


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2018 af AMelev

#4 Det er helt rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2018 af mathon

\small \textup{og}
 

              \small f(t)=b\cdot 2^{\frac{t}{T_2}}

              \small f(t)=b\cdot \left (2^{\frac{1}{T_2}} \right )^t

              \small f(t)=b\cdot \left (2^{\frac{1}{3.5}} \right )^t
\small \textup{samt}

              \small f(8)=b\cdot 1.21901^{ 8}=13

                             \small b =\frac{13}{1.21901^{ 8}}=2.66609

              \small f(t)=2.66609\cdot 1.21901^t

                           


Skriv et svar til: Fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.