Fysik

Fysik B

21. marts 2018 af 10986 - Niveau: B-niveau
Hej! Håber nogle kan hjælpe med opgave o Hvor R1=12ohm R2=47ohm og R3=22 ohm
Vedhæftet fil: IMG_7510.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2018 af PeterValberg

R_{\text{total}}=R_1+\frac{1}{\frac{1}{R_2}+\frac{1}{R_3+R_4}}

I_{R_1}=\frac{U}{R_{\text{total}}}

U_{R_1}=I_{R_1}\cdot R_1

I_{R_2}=\frac{U-U_{R_1}}{R_2}

U_{R_3}=(I_{R_1}-I_{R_2})\cdot R_3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2018 af PeterValberg

#0

Har du mulighed for at uploade hele opgaven?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
21. marts 2018 af 10986

Jaa

Vedhæftet fil:1.JPG

Svar #4
21. marts 2018 af 10986

Billede 2

Vedhæftet fil:2.JPG

Svar #5
21. marts 2018 af 10986

Jeg kan stadig ikke få opgave o til at gave det rigtigt facit som er 0.16A......


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2018 af PeterValberg

#5 Hvis du går frem efter beregningsmetoderne angivet i #1,
     så vil du få det rigtige resultat for strømmen gennem R2 (≈ 0,16 A)

jeg får l, m, n og o til hhv. 31Ω,  0,387A,  4,64V  samt  0,16A (cirka)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
21. marts 2018 af 10986

Okay tak har fået det rigtigt resultat nu (y) men vil de så sige at spændingsforskellen er den samme over R2 og R4?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2018 af PeterValberg

#7 Nej, Spændingsfaldet over R2 er lig med det samlede spændingsfald over R3 og R4

U_{R_2}=U_{R_3}+U_{R_4}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
21. marts 2018 af 10986

Årh ja sefl, tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Fysik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.