Fysik

Fysik opgave

21. marts 2018 af moooooojue - Niveau: B-niveau

En bold med massen 100 g tabes fra Rundetårn 35,0 m over jorden. Vi regner med, at bolden udfører et frit fald med begyndelseshastigheden nul.

Vælg et passende nulpunkt for den potentielle energi.

1. Angiv både den kinetiske energi og den potentielle energi ved bevægelsens start

2. Angiv Ekin + Epot ved start.
3. Beregn boldens fart efter et frit fald på 12,0 m.
4. Beregn dels dens kinetiske energi efter de 12,0 m fald og dels dens potentielle energi.
5. Beregn Ekin + Epot efter de 12,0 m fald.
6. Kommentér resultaterne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2018 af mathon

1.
           \small E_{kin}=0

           \small \small E_{pot}=m\cdot g\cdot h=\left (0.100\; kg \right )\cdot \left (9.82\; \tfrac{N}{kg} \right )\cdot \left (35.0\, m \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2018 af mathon

2.
         \small v=\sqrt{2g\cdot \Delta h}

         \small v=\sqrt{2\cdot \left (9.82\; \tfrac{N}{kg} \right )\cdot (12.0\; m)}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2018 af mathon

3.
          \small \small E_{kin}=0.5\cdot (0.100\; kg)\cdot \; v_{\textup{fra nummer 2}}^2

          \small E_{pot}=\left (0.100\; kg \right )\cdot \left (9.82\tfrac{N}{kg} \right )\cdot \left ((35.0-12.0)\; m \right )


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.