Matematik

indkomstfordeling

24. marts 2018 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe b-delen an i denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2018 af peter lind

b)differentier x-f(x) og sæt resultatet lig 0.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

g(x) = x - f(x)  <=>

g(x) = x - 0,00005x3 + 0,0005x2 - 0,55x  <=>

g(x) = -0,00005x3 + 0,0005x2 + 0,45x

Denne funktion skal man så finde max for.

g'(x) = -0,00015x2 + 0,001x + 0,45

som vi sætter lig 0

g'(x) = 0  <=>

-0,00015x2 + 0,001x + 0,45 = 0 

d = 0,0012 - 4*(-0,00015)*0,45 = 0,000271

x = (-0,001 ± √0,000271)/(2*(-0,00015))  <=>

x = -51,54 ∨ x = 58,21

Da x skal ligge mellem 0 og 100 ifølge definitionen af g(x), forkaster vi -51,54 som løsning.

Så skal du lige godtgøre at x=58,21 er maksimum ved at lave det skema med x, g'(x) og g(x). Men ellers er Robin Hood indekset 58,21.


Skriv et svar til: indkomstfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.