Matematik

Spejling af en rod i et andengradspolynomium

26. marts 2018 af NielsThoegersen - Niveau: C-niveau

Jeg har fået stillet følgende opgave, men jeg har simpelthen givet op:

"xp er toppunktets x-værdi i et andengradspolynomium, mens x4 er den første rod. En lodret linje skærer igennem xp. Opstil en formel for udregning af x-værdien for den anden rod, x5".

Hvordan gør jeg det?

Jeg er kommet frem til, at x-værdien for toppunktet udregnes som (x5-x4)/2=xp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2018 af Larxx

Fejl


Svar #2
26. marts 2018 af NielsThoegersen

Men det jo ikke toppunktet, som jeg skal finde.

Toppunktsformlen er (-b/2a;-d/4a)


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2018 af mathon

             \small \small X_T=\frac{rod_1+rod_2}{2}

             \small rod_1+rod_2=2X_T

\small \textup{hvoraf:}

             \small rod_1=2X_T-rod_2

             \small \small rod_2=2X_T-rod_1


Svar #4
26. marts 2018 af NielsThoegersen

Er formlen ikke Xt=(rod1-rod2)/2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2018 af ringstedLC

Prøv med et eksempel, fx rod1 = 2, rod2 = 10 ⇒ xT = 6, ikke -4


Svar #6
26. marts 2018 af NielsThoegersen

Nå, ja, tak! :D


Skriv et svar til: Spejling af en rod i et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.