Matematik

Hjælp!!!

28. marts 2018 af Julie9003 (Slettet) - Niveau: B-niveau


(1) I trekant ABC er vinkel C ret, B = 32,7 og C = 5,7. Beregn de manglende sider og vinkler i trekanten.
(2) I trekant ABC er vinkel C ret, c = 20 og b = 16. Beregn de manglende sider og vinkler i trekanten.
(3) I trekant PQR er vinkel Q ret, p = 4,1 og r = 6,2. Beregn de manglende sider og vinkler i trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2018 af Mathias7878

Prøv at tegn en skitse af de forskellige trekanter. Det skaber for det meste et bedre overblik, hvorfra man har bedre mulighed for at se hvilke formler man skal anvende.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2018 af mathon

STORE bogstaver til vinkler \small \textup{sm\aa } bogstaver til sider i (1).


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2018 af mathon

(1)
                          \small A=90\degree-B

                           \small a=c\cdot \sin(A)

                           \small b=c\cdot \sin(B)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2018 af mathon

\small \small \textup{(1) formentlig B = 32.7}\degree


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2018 af mathon

\small \textup{fra matematikbogens retvinklede trekant ABC, hvor C = 90}\degree\textup{:}

                          \small \sin(A)=\frac{a}{c}         

                          \small \sin(B)=\frac{b}{c}       


Skriv et svar til: Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.