Matematik

Hej

03. april 2018 af aa1199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgavene er vedhæftet

Vedhæftet fil: Untitled.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2018 af AMelev

Hej! Har du et spørgsmål, eller vil du bare stille en opgave til rådighed?


Svar #2
03. april 2018 af aa1199 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad er forskel mellem 1 og 2 ? og hvordan beregner vi sandsyligheden 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2018 af AMelev

Højst 10 betyder ≤ 10 (0, 1, 2, ...., 10) 
Halvdelen betyder netop 10 (hverken mere eller mindre)

Hvis X betegner antal, der svarer nej, skal du i 1. bestemme P(X ≤ 10) og i 2. bestemme P(X = 10).

X er binomialfordelt med antalsparameter 20 og sandsynlighedsparameter 0.75

I 1. skal du bruge den kumulerede frekvens og i 2. skal du bruge frekvensen.

Hvilket CAS-værktøj bruger du.


Svar #4
03. april 2018 af aa1199 (Slettet)

Jeg bruger den i Geobera, er den god nok?


Svar #5
03. april 2018 af aa1199 (Slettet)

Altså den 1. skal vi bruge k(20,10)= 20!/(10!·(20-10)!)=670442572800

men hvad gør vi med den anden altså hvad er formelen 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2018 af AMelev

#4 Jeg kender desværre ikke ret meget til Geogebra, men du kan evt. bruge Excel:
=BINOMIAL.DIST.INTERVAL(20;0.75;0;10)
Det betyder, at du finder sandsynligheden for X-værdier mellem 0 og 10, dvs. X ≤ 10.

I den anden, hvor X = 10, kan du så benytte =BINOMIAL.DIST.INTERVAL(20;0.75;10;10)

#5 k(20,10)= 20!/(10!·(20-10)!) = 184756. Hvordan er du kommet frem til 670442572800?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2018 af AMelev

Du kan også bruge Wordmat jf. din anden tråd om spejderne. Se vedhæftede.

P(10) er den kumulerede frekvens, som hører til 1. og p(r) er frekvensen, som hører til 2. Læg mærke til forskellen på P og p.

Vedhæftet fil:Binom i Wordmat.JPG

Skriv et svar til: Hej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.