Matematik

Hjælp til polynomier

07. april 2018 af umpalumpa18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens

Jeg kæmper en smule med min matematik opgave, og er i tvivl om hvordan jeg skal lave den. 

Ligningen ser således ud: 3x2-2x-12= x-6

Hvordan løser jeg den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2018 af Mathias7878

Træk x fra på begge sider og læg 6 til på begge sider. Du vil nu have en almindelig andengradsligning på formen ax2+bx+c = 0, hvilket løses vha:

  \small x = \frac{-b\pm \sqrt{b^2-4ac}}{2a}

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2018 af Karst567 (Slettet)

... for lige at tilføje en smule til #1

3x^2-2x-12=x-6 \Leftrightarrow 3x^2-3x-6=0

Nu har du altså en 2. grads. ligning af form: ax2+bx+c=0

a=3. b =-3, c =  -6. Brug formlen fra #1 til at løse den :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2018 af Anders521

Alternativ kan man gætte sig frem til løsningene: ligningen  3x2- 3x -6 = 0  er ækvivalent med x2-x+2=0 og herefter kan man prøve sig frem med "små" x-værdier f.eks.-1, 0, 1 og 2.


Skriv et svar til: Hjælp til polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.