Matematik

Sandsynlighedsregning

10. april 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med sandsynlighedsregning

Har brug for hjælp til opgave 7.1.7  opgaver fra systime

opgaven går ud på at jeg skal betemme flg, hændelser

jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal med sandsynlighederne

Jeg er kommet frem til

P(A) =4/5

jeg vedhæfter opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2018 af AMelev

Opgaven er ikke vedhæftet.


Svar #2
10. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

ok jeg prøver igen

Det er opgave 7.1.7


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2018 af AMelev

Stadig ikke. Hvilket filformat prøver du at uploade?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Brug *.png


Svar #5
10. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Jeg prøver lige igen


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

opgave 7.1.7 er ikke med i den fil


Svar #7
10. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

den ligger helt i bunden, hvis du blir ved at scroller ned


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Sandsynligheden for A er summen af sandsynlighederne for de udfald der gør A sand.

Hvis man vinder 0 kr., så er A ikke sand, men resten af udfaldene gør A sand.

Dvs
P(A) = 0.1 + 0.05 + 0.03 + 0.02 = 0.2


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2018 af AMelev

#0 De 5 forskellige muligheder er ikke lige sandsynlige, hvilket du er gået ud fra, da du kom frem til 4/5.

Du har her et sandsynlighedfelt (U,p), hvor 
Udfaldsrummet U = {0,25, 50,100,1000} og
p er sandsynlighedfunktionen, der angiver sandsynlighederne for de enkelte udfald.
Om sandsynlighedsfunktionen skal gælde, at 0 ≤ p(u) ≤ 1 og Sum(alle p(u)) = 1

En hændelse H er en delmængde af U og sandsynligheden P(H) = Sum(p(u), for alle u i H)

Hændelsen A = {25,50,100,1000} og derfor er P(A) = p(25) + p(50) + p(100) + p(1000) = .... (#8)

Hændelsen B = {100,1000} så P(B) = ....

Metoden er altså at bestemme de u, den pågældende hændelse består af og så lægge deres sandsynligheder sammen. 
Prøv, om du selv kan resten nu.

Vedhæftet fil:Opg. 7.7.JPG

Svar #10
11. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

tak for hjælpen


Svar #11
11. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Hej jeg er gået istå ved punkt D

Hvor opgaven går ud på ikke at vinde 100 kr

Skal jeg trække fra, ved ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. april 2018 af AMelev

D = {0, 25, 50, 1000} Alt andet end 100.

Du kunne godt bruge reglen om, at P("alternativ til H") = 1- P(H), da sandsynlighederne tilsammen er 1 = 100%.

Når der er 3% chance for at vinde 100 kr, må der være 97% chance for alternativet - altså ikke at vinde 100 kr.

PS! Den kan også bruges på E, da den er alternativ til C. Regn P(E) på sædvanlig vis og tjek med "alternativ-formlen". 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.