Matematik

Gulvbrædder

15. april 2018 af Guleroden1 - Niveau: 9. klasse

Hej!
Jeg kan simpelthen ikke forstå denne her opave.

Jeg er generelt ikke så kvik til de opgaver med "gulvlægning". 

Er der en nem metode, og kan nogen linke nogle træningsopgaver til gulv-opgaver?

Vedhæftet fil: brædder.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2018 af ringstedLC

Prøv at lave en skitse efter anvisningen i #10 i:

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1818026#1818064


Svar #2
15. april 2018 af Guleroden1

jeg forstår det stadig ikke :/

langs og tværs? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Regn arealet ud af en brædde, og af hele gulvet.
Hvis f.eks. gulvets areal er 40 m2  og  hver bræddes areal er 8 m2, så skal man bruge 5 brædder, da
40 / 8 = 5.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2018 af ringstedLC

#2

jeg forstår det stadig ikke :/

langs og tværs? 

Når et rum ikke er kvadratisk, har det en længde og en bredde. Din stue er 6 gange 4 m. Det vil sige, at den er 6 m. lang og 4 m. bred.

Du kommer ind af døren med det første brædt. Hvor starter du?

Hvis brædderne lægges på langs af stuen, kan der ligge 6/2 = 3 brædder i forlængelse af hinanden. Der skal så ligge 4/0.15 ≈ 27 brædder ved siden af hinanden.

3 gange 27 = 81 brædder.

Hvis du nu istedet vil lægge brædderne langs den korte (4 m.) væg, kan der ligge 4/2 = 2 brædder i forlængelse af hinanden. Der skal så ligge 6/0.15 = 40 brædder ved siden af hinanden.

2 gange 40 = 80 brædder.


Skriv et svar til: Gulvbrædder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.