Matematik

Binominalfordeling

17. april 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber at nogen kan hjæpe

Opgaven lyder

En Binominalforsøg, gentages 20 gange og sandsynligheden for succes er 0,6. Med X betegnes antallet af succeser, ved de 20 gentagelser. Bestem flg. sandsynligheder

Har brug for hjælp til at komme igang

a)

P(x≤0)

b)

P(x≤ x)

c)

P(x ≤4≤8)

d)

P(X<3)

Må inrømme er gået i stå, har forsøgt

Hvis nogen vil hjælpe mig på vej så er jeg glad


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

x er altid mindre end eller lig x, dvs. P(x ≤ x) er 100%

Da x i forsøget er mellem 0 og 20, så er
  P(x < 3) = P(x = 0) + P(x = 1) + P(x = 2)

de resterende x-værdier i udfaldsrummet {0, 1, ..., 20} er ikke mindre end 3.

P(x = n) = PDF(binom(20, 0.6), n)

Som i NSpire skrives "binomPdf(20, 0.6, n)"


Svar #2
18. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt dine kommentarer,,, ved stadig ikke hvad sandsynligheden er

Forstår ikke hvad du mener  at de resterende er ikke mindre end 3

Prøv at omskrive din forklring,,,


Svar #3
18. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Jeg skriver i word mat


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2018 af guuoo2 (Slettet)


Skriv et svar til: Binominalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.