Matematik

Sandsynlighedsregning

23. april 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for lidt hjælp!!!!

I tvivl om mine r, n,P

Da der er tale om 12ngange må mit n være 12

og der bliver trukket 9 billedkort, og dette gentages 12 gange må mit r=1

Mit P er det så 9/12

Har lidt problemet med at udregne mit P(x=9)

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Udklip.PNG opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2018 af hstreg (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2018 af hstreg (Slettet)

Der findes 3 billedkork i hver kulør, der er i alt fire forksellige kulør. Hvorfor der er eksakt 12 billedkort i hvert kort spil. Sandsynligheden for trække netop et tilfældigt billedkort er derfor 12/52 = 3/13.


Svar #3
23. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Hvis jeg har forstået det rigtigt er mit P=12/52

mit r=1

mit n=12

Jeg har bare stadig problemer med at udregne min P(x=1)   får et meget underligt tal opløftet i et eller andet


Svar #4
23. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

tak for svar


Svar #5
23. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Jeg får at min P(x=1)=1,5889618^*10^-7

Synes det er et mærkeligt tal


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2018 af hstreg (Slettet)

Nej, ikke helt.

Du trækker i alt 12 kort (du fortager 12 eksperimenter), hvorfor n = 12.

Ud af de 12 kort trækker du eksakt 9 billed kort, hvorfor r = 9.

Der findes 3 billedkork i hver kulør, der er i alt 4 forksellige kulør. Hvorfor der er eksakt 3*4 = 12 billedkort i hvert kort spil. Sandsynligheden p for at trække netop et billedkort fra et komplet sæt af spille kort er derfor 12/52 = 3/13.

Sandsynligheden for at trække eksakt 9 billedkort (med tilbagelægning) er derfor givet ved

                                 P(X=9) = {12 \choose 9}\cdot\bigg(\frac{3}{13}\bigg)^9\cdot\bigg(\frac{10}{13}\bigg)^4


Svar #7
23. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Forstår ikke helt hvad min SANDSYNLIGHED er, da jeg får et meget underligt tal

Jeg kan godt følge forklaríngen st styke hen ad vejen.

Jeg gør det på denne måde

P(x=9)=220*(9/12)^9*1-(9/12)^12-9 det får jeg til 16,09676


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Antallet af billedekort er binomialfordelt med n=12 forsøg og successsandsynlighed p=3/13.

Sandsynligheden for 9 successer er   P(X = 9) = 220 * p9 * (1 - p)n - 9
                                                                          = 220 * (3/13)9 * (1 - 3/13)12 - 9
                                                                          = 0.00018586
                                                                          = 0.018586%

Bemærk at den sidste eksponent i #6 er skrevet forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. april 2018 af hstreg (Slettet)

#7

Forstår ikke helt hvad min SANDSYNLIGHED er, da jeg får et meget underligt tal

Jeg kan godt følge forklaríngen st styke hen ad vejen.

Jeg gør det på denne måde

P(x=9)=220*(9/12)^9*1-(9/12)^12-9 det får jeg til 16,09676

Det kan være en regnefejl.

Hvis du gør præcist som du skrevet i ovenstående, forstår jeg dit problem. For det første er det ikke 9/12 men 3/13. For det andet skal det der er mærkeret med rødt i ovenstående i stedet skrives med en parantes omkring. Således (1 - (3/13))^(12-9)


Svar #10
23. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Kan det godt passe at det skal gi et negativt tal -0,01174503

Tak for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Sandsynligheder ligger mellem 0 og 1.


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. april 2018 af hstreg (Slettet)

\begin{align*} P(X=9) &= {12\choose9}\cdot\bigg(\frac{3}{13}\bigg)^9\cdot\bigg(1 - \frac{3}{13}\bigg)^{12-9} \\ &= 220\cdot\bigg(\frac{3}{13}\bigg)^9\cdot\bigg(\frac{10}{13}\bigg)^3 \\ &\approx 0.00019 \end{align*}


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.