Matematik

Varmluftballon

23. april 2018 af NannaSD5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

På en god dag flyves en tur i en varmluftballon. Ved opstigningen kan lufttemperaturen T i højden h over havoverfladen udtrykkes ved følgende model:

 T(h) = − a · h + T0

hvor T0 er temperaturen ved havoverfladen. Temperaturer måles i °C og højden i meter. Den fysiske konstant a har værdien 0,0065 °C / m. 

For bekvemmelighedens skyld ønsker man, at lufttemperaturen ved kurven er mindst 13°C under hele flyveturen. På dagen er T0 = 22°C. 
 

a) Bestem hvor højt der kan flyves denne dag.

Vejret ændrer sig, så temperaturen ved havoverfladen falder til 15°C. 

b) Hvilken højde kan varmluftballonen nu højst befinde sig i, hvis ønsket til bekvemmelighed skal overholdes?

Jeg er ikke sikker, men jeg tænker, at man måske kunne isolere h, da man skal finde ud af hvor højt der kan flyves denne dag.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2018 af StoreNord

a)  T(h) = -a·h+T0 = -0,0065·h+22 ≥ 13 ⇒ h = ?


Svar #2
23. april 2018 af NannaSD5 (Slettet)

Forstår ikke. Hvad er h?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2018 af StoreNord

h er højden i meter.
Løs uligheden    -0,0065·h+22 ≥ 13


Svar #4
23. april 2018 af NannaSD5 (Slettet)

Er så dårlig til at løse ligninger. Kan du ikke give mig svaret så jeg kan komme videre, det virkelig svært


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2018 af StoreNord

-0,0065·h+22 ≥ 13                    

Træk 22 fra på begge sider.
Divider begge sider med    -0,0065. Når man dividerer eller ganger med et negativt tal, skal man vende ulighedstegnet.


Skriv et svar til: Varmluftballon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.