Matematik

Optimeringsopgave af vandbeholder

25. april 2018 af kir4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model kan tømning af en vandbeholder med en langsomt åbnende hane beskrives ved:

V(t)=(10-0,1*t2)3,    0 < t <10,

hvor V(t) er mængden af vand målt i L til tidspunktet t, målt i minutter efter startstispunktet.

b) Bestem V'(t), og bestem det tidspunkt, hvor der løber mest vand ud af beholderen pr. minut.

Jeg har fundet V'(t)=-0.6*(10-0.1*t2)2*t

Jeg satte så V'(t)=0 for at finde de vandrette tangenter, men fik resultatet -10. Jeg fik af vide af min lærer, at man skal differentiere to gange for at finde det rigtige svar, men jeg forstod ikke helt hvordan. Er der nogle der ved hvad man skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2018 af janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2018 af janhaa


Skriv et svar til: Optimeringsopgave af vandbeholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.