Matematik

Forklaring

26. april 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan forklare mig regnemåden til opg. b


Svar #1
26. april 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Jeg har regnet det ud, men jeg ved ikke hvordan jeg forklare dette -->


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2018 af Mathias7878

b) Man benytter, at

  \small T = \frac{1}{2}\cdot |AC| \cdot |BC| \cdot sin(C)

hvor du får oplyst, at

  \small T = 15

dvs. man skal løse

  \small 15 = \frac{1}{2}\cdot 12 \cdot |BC| \cdot sin(25^\circ)

mht. til |BC|

Man kan bestemme vinkel B ved at bestemme |AB| vha. cosinusrelationerne. Så kender man alle siderne i trekanten og man kan derefter vha. cosinusrelationerne igen bestemme vinkel B. 

- - -

 

 


Svar #3
26. april 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Vi måtte ikke bruge cosinusrelationerne


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Du behøver ikke at bestemme |AB|.

Vinkel B følger af den lille tangensrelation:

\tan(B)=\frac{\sin(\text{C}) * |\text{AC}|}{|\text{BC}| - \cos(\text{C}) * |\text{AC}|}


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2018 af DeDejligePeberkagerfraHakkebakkeskoven

Så brug sinusrelationerne! 

\frac{a}{sin(A)}=\frac{b}{sin(B)}

Hvori du blot isolerer for vinkel B. Ovenstående relation betyder blot, at en side delt med sinus til dens modstående vinkel, er lig en anden side delt med sinus til dens modstående vinkel. Du kender to vinkler og alle sidelængder, så denne kan sagtens bruges nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2018 af Mathias7878

Jeg kan simpelthen ikke se meningen i, at I ikke må benytte cosinusrelationerne.

Man bruger praktisk talt aldrig, i hvert fald i gymnasiet, tangens til noget som helst overhovedet. De fleste opgaver kan let løses med en blanding af sinus- og cosinusrelationerne.

Fremgangsmåden i #4 er sikkert rigtig, men det kan jeg ikke udtale mig om, fordi så meget ved jeg sgu ikke alligevel :DD

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2018 af Mathias7878

#5 den fungerer desværre ikke, da man ikke kender vinkel A eller B men kun vinkel C, hvorfor man er nødt til at bestemme |AB| først.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2018 af DeDejligePeberkagerfraHakkebakkeskoven

Mathias7878, man bestemmer |AB| i opgave a), så den skulle være så simpel som det, med mindre jeg misser noget her.

Og jeg missede noget vitalt! Undskylder forvirringen, tak guuoo2 for at pointe det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

i a) har trekanten et andet areal, så siderlængderne ændres i b)


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2018 af Mathias7878

#8 forklaringen følger a #9. Men selvfølgelig kan man også bruge sinusrelationerne, når man har bestemt |AB| :D

- - -

 

 


Skriv et svar til: Forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.