Matematik

Hypotesetest

27. april 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Prøver lige den sidste gang

Har brug for ekstrem hjælp i opgave jeg har siddet længe med

Du skal se bort fra de 193 jeg har skrevet det er helt forkert

Jeg har brug for hjælp til udregningen og forklaring

Jeg ved at:

Påstand er =Gevinst på mindst 20% af 242 lodder

Forventet værdi=20% af 242

observerede værdi =37

så er jeg gået i stå

Vedhæftet fil: Udklip. GevinstPNG.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2018 af SådanDa

Så du har en nulhypotese der hedder at p=0.2, som du gerne vil teste imod hypotesen at p<0.2.

Under nulhypotesen er antallet af lodder med gevinst på binomialfordelt med n=242 og p=0.2.

Du vil så gerne finde ud af hvor sandsynligt det er få et udfald der er mere ekstremt end de 37 lodder som vedkommende vandt på. Det vil altså sige sandsynligheden for at købe 242 lodder og vinde mindre end 37 gange. Denne sandsynlighed kan du regne direkte i din binomialfordeling. Er den mindre en 5% kan du forkaste nulhypotesen.


Svar #2
27. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Det er jo det jeg netop har prøvet op til flere gange i geogebra ( binomial lommeregneren) Som jeg ikke helt kan finde ud af,  er det nemmere at bruge formlen for nomial fordeling , så jeg finder min koefficient først,, hvad er min r 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. april 2018 af SådanDa

Kan du ikke gøre sådan her: http://mathhx.dk/bog2/binomialfordeling/binomialfordeling-i-geogebra/

Så find P(X≤37).

Hvis du vil bruge formlen direkte skal du lade r=1,...,37, altså udregne sandsynligheden i alle 37 situationer, og lægge dem sammen. Men jeg ville foreslå at få styr på "Binomiallommeregneren".


Svar #4
27. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

tak igen


Svar #5
27. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Kan det passe at det skal give 0,0367

og sp gange med 100 for at få det i %

det er under 5%

dvs. at man skal ikke acceptere hypotesen

er dt korrekt svaret


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2018 af SådanDa

Det fik jeg det også til i hvert fald! :)


Svar #7
27. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

super tak


Skriv et svar til: Hypotesetest

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.