Matematik

Differentialligning

30. april 2018 af Julie2018 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg fået til opgave, at  løse nedenstående differentialligning. Jeg har ingen ide om hvad jeg skal gøre. 

på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Med eller uden hjælpemidler


Svar #2
30. april 2018 af Julie2018 (Slettet)

Med hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

a) Indsæt M i ligningen
b) Skriv ligningen ind i desolve


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2018 af PeterValberg

a) Indsæt M = 2500 i differentialligningen og bestem dM/dt, som er vægttabet pr. døgn.

b) Udnyt oplysningen M(0) = 2650 og benyt CAS-værktøj til at løse differentialligningen:

solve(y'=123-0.06*y and y(0)=2650,x,y)        (TI-nspire)

Bestem herefter tallet M(30)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Vægttabet pr. tid er  -dM/dt


Svar #6
30. april 2018 af Julie2018 (Slettet)

Hvordan insætter jeg M i ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2018 af PeterValberg

\frac{dM}{dt}=123-0,06\cdot{\color{Red} 2500}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2018 af fysmate (Slettet)

Du ved jo, at M betegner stegens vægt til tidspunktet t, og du får at vide, at den er tørret ind til 2500 g. Så indsættes M=2500, hvorefter du får differentialligningen:

\frac{dM}{dt}=123-0,06\cdot 2500


Svar #9
30. april 2018 af Julie2018 (Slettet)

Kan det være rigtigt, at resultatet er negativ?

M´(t)=123-0,06*2500= -27


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Svaret i a) er et postivt tal


Svar #11
30. april 2018 af Julie2018 (Slettet)

Er dette rigtigt lavet?


Svar #12
30. april 2018 af Julie2018 (Slettet)

#10 men jeg får et negativt tal


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

#11 nej, coefficienten for eksponentialledet er forkert
#12 se #5


Svar #14
30. april 2018 af Julie2018 (Slettet)

Det forstår jeg ikke....kunne du uddybe det?


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. april 2018 af AMelev

#9 Ikke M'(t), men M'(2500) = ...., men ellers er det rigtigt.
M'(t) angiver væksthastigheden, så du får ganske rigtigt en negativ væksthastighed  på -27. Altså er vægttabet på det tidspunkt 27 g/døgn.

#13 Det skal være 600·e.... Ikke 2650.


Svar #16
30. april 2018 af Julie2018 (Slettet)

#15 hvorfor skal det være 600*e?


Brugbart svar (0)

Svar #17
30. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Fordi du har en fejl i dine mellemregninger


Brugbart svar (0)

Svar #18
30. april 2018 af AMelev

Eftersom vi ikke kan se, hvordan du er kommet frem til resultatet, er det ikke muligt at angive, hvor det er gået galt.


Svar #19
30. april 2018 af Julie2018 (Slettet)

#17 hvordan laves opgaven så?


Brugbart svar (0)

Svar #20
30. april 2018 af AMelev

Opgaven er som sådan lavet rigtigt, idet du har sat 30 ind på t's plads, men din løsning til differentialligningen er forkert. Vis, hvordan du har fundet frem til den.


Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.