Matematik

Potensfunktionen

30. april 2018 af lonalars (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej

Hvad er bestemt a og b i potensefunktionen

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2018 af PeterValberg

Dit spørgsmål er lidt uklart, men jeg tænker, at der
hentydes til, at du skal vise, hvorledes man kan bestemme
værdierne for hhv. a og b ud fra to kendte punkter ifm. potensfunktionen

se < HER > hvordan...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. april 2018 af lonalars (Slettet)

Tak for svar

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2018 af mathon

Begynd med at opskrive funktionen:

                                            \small y=b\cdot x^a       \small \textup{For at beregne a og b, skal du kende to punkters koordinater } P_1(x_1,y_1)\textup{ og }P_2(x_2,y_2)
\small \textup{Skriv funktionen to gange med indsatte punktkoordinater:}

                                            \small y_2=b\cdot {x_2}^a
                                            \small y_1=b\cdot {x_1}^a                           \small \textup{divid}\mathrm{\acute{e}}\textup{r ligningerne:}

                                            \small \frac{y_2}{y_1}=\frac{{x_2}^a}{{x_1}^a}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a
\small \textup{logaritm}\mathrm{\acute{e}}\textup{r:}
                                            \small \log\left (\frac{y_2}{y_1} \right )=\log\left (\frac{x_2}{x_1} \right ) \cdot a

                                            \small a=\frac{\log\left (\frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left (\frac{x_2}{x_1} \right ) }

\small \textup{Til beregning af b}
\small \textup{har du:}
                                            \small b=\frac{y}{x^a}=\frac{y_1}{{x_1}^a}
                                            

Nedskrivning og forståelse følges ofte ad.  
Man lærer ikke matematik kun ved at se en anden optræde med sin kunnen.                                           


Skriv et svar til: Potensfunktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.