Fysik

Radioaktivitet

07. maj 2018 af Holmo123 - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med hvordan man laver et henfaldsskema i fysik ?? 137

                                                                                                                        55  Cs

Som regel stammer istotopen  137 

                                                  56     Ba

Jeg skal derudover også skrive havd man forstår ved begreber som aktivitet, N og halveringstid inden for radioaktivitet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2018 af mathon

          \small _{55}^{137}\textrm{Cs}\textup{ er }\beta ^-\textup{reaktiv.}

                             \small _{55}^{137}\textrm{Cs}\; \longrightarrow \; _{56}^{137}\textrm{Ba}\; +\; _{-1}^{0}\textrm{e}\; +\; \bar\nu


Svar #2
07. maj 2018 af Holmo123

Men hvad betyder det der efter Ba. Hvordan ved jeg hvad den næste hedder ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2018 af mathon

\small N(t)=N_0\cdot e^{-kt}\; \; \; \; k>0\; \; \textup{ er antal ikke-henfaldne kerner til tiden t.}

Aktiviteten \small A(t)=-\frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=k\cdot N \small A(t)=-\frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=k\cdot N\; \; \textup{er antal henfald pr. sek. til tiden t.}

Halveringstiden \small T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(2)}{k} er tiden mellem halveringerne af nuklidet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2018 af mathon

Når du kender af protontallet, kan du slå op i DPS for at se betegnelsen på for ataomkernen/stoffet.

Du skal vide, hvad "strålingen" består af.

I dette tilfælde omdannes en neutron til en proton:

                               \small _{0}^{1}\textrm{n}\; \rightarrow \; _{1}^{1}\textrm{p}\; +\; _{-1}^{0}\textrm{e}\; +\; \bar\nu     dvs \small \beta ^-\textup{-str\aa ling}


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.