Fransk

Verber

13. maj 2018 af Helenemadsen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er i tvivl om disse to ord er verber.. en venlig sjæl der kan hjælpe?

être content de

avoir honte de


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2018 af jbmm (Slettet)

Nej, de er ikke verber, men infinitivled/sætninger:

être content de (verbum-adjektiv(omsagnaled)-præposition = at være glad/tilfreds for/med)

avoir honte de (verbum-substantiv(genstandsled)-præposition = at være stolt af (egl. have stolthed))


Svar #2
13. maj 2018 af Helenemadsen1 (Slettet)

Skal man så ikke bøje dem når man skal skrive dem i en sætning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2018 af jbmm (Slettet)

Jo, det er rigtigt, både verbet og evt. adjektivet i køn og tal.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. maj 2018 af french doctor

Hej

Sidste del af svaret var forkert:
>avoir honte de (verbum-substantiv(genstandsled)-præposition = at være stolt af (egl. have stolthed))

"avoir honte" betyder det stik modsatte: At skamme sig over.

- - -

Sincèrement Thomas


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2018 af jbmm (Slettet)

Svar til french doctor:

Tak for det, du har ret.


Skriv et svar til: Verber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.