Matematik

Potensfunktion

13. maj 2018 af stin7901 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en potensopgave, og har glemt hvad de forskellige bogstaver giver udtryk for i funktionen, og opgaven lyder:

I en model for befolkningstilvæksten i Indien antages det, at 

N(t)=1134⋅1,014t ,

hvor N (t ) betegner befolkningstallet (målt i millioner) til tidspunktet t (målt i antal år efter 2005).

Beskriv, hvad tallene 1134 og 1,014 fortæller om udviklingen i befolkningstallet i Indien.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2018 af Mathias7878

Du har ikke at gøre med en potensfunktion, men en eksponentiel funktion, fordi den har formen

\small N(t) = b\cdot a^t

og ikke

  \small N(t) = b\cdot t^a

som er en potensfunktion.

Du kan med fordel læse

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/eksponentiel-udvikling

- - -

 

 


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.