Kemi

sammensætning masseprocent

15. maj 2018 af Qvark (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ibuprofen har sammensætning C: 75,69% , H: 8,8% og O: 15,15% hvordan kan man opskrive den empiriske formel for ibuprofen? er forvirret 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2018 af mathon

ud af 100 g
er:
                           \small \underset{75.69\; g}{C}\; \; \; \; \; \underset{8.8\;g}{H}\; \; \; \; \; \underset{15.15\;g}{O}

\small \textup{molforhold:}            \small \left \{ \frac{75.69}{12.011},\frac{8.8}{1.008},\frac{15.15}{15.999} \right \}=\left \{6.30172,8.73016,0.946934 \right \}

\small \left \{6.30172,8.73016,0.946934 \right \}\frac{2}{0.946934}=\left \{ 13.3,18.4,2 \right \}\approx \left \{ 13,18,2 \right \}


Skriv et svar til: sammensætning masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.