Matematik

Forberedelsemateriale - Talteori

16. maj 2018 af Mm98 - Niveau: A-niveau
Hej allesammen! Jeg er i fuld gang med, at forberede mig til matematik eksamen med netadgang.
Jeg har dog lidt problemer med opgave 11, da jeg ikke kan finde ud af at tegne grafen for denne diskrete sammenhæng (se vedhæftet billede).
Jeg håber at I har mulighed for at hjælpe mig
På forhånd tak!

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2018 af Festino

Grafen består af punkter. Du skal derfor finde ud af, hvordan du laver punkter med dit CAS-værktøj.


Svar #2
16. maj 2018 af Mm98

Ja, men jeg forstår det ikke rigtigt. Altså det her med at skulle tegne grafen for en diskret sammenhæng [y]=[x+5] i Z_26

Hvordan skal jeg gøre? Er der nogle der er gode til Ti-Nspire?

Svar #3
16. maj 2018 af Mm98

@Mathon du er altid god til at forklarer. Vil du ikke nok hjælpe os?


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. maj 2018 af Festino

Diskret betyder adskilt. Grafen består af de adskilte punkter (0, 5), (1, 6), (2, 7), (3, 8),...

Jeg ved ikke, hvordan man gør i TI Nspire, men prøv at google "ti nspire scatter plot".


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. maj 2018 af StoreNord

Prøv med Geogebra.

          https://help.geogebra.org/topic/plot-a-simple-sequence-discrete-function
Sekvens((k, Mod(k² - k, 5)), k, 1, 10, 1)

Skærmbillede fra 2018-05-16 20-11-42.png


Svar #6
16. maj 2018 af Mm98

Okay, tak skal I have, men altså

#5 hvorfor har du skrevet de punkter ind? Du har tegnet grafen for den diskrete sammenhæng, men hvordan ved du hvilke værdier du skal benytte, fordi som #4 så flot forklarer,så kan man aflæse punkterne på grafen som er hhv. (0,5) osv...... 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2018 af AMelev

I TI-Nspire:
n:=100 Ændres efter hvor mange punkter, du nu vil have med
l_x:=seq(i,i,0,n) 1.koordinaterne: Liste med de hele tal fra 0 til n
l_y:=mod(l_x+5,26) 2.koordinaterne: (Tallene fra listen L_x adderet med 5) modulus 26.

Plot l_x,l_y i grafværktøjet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2018 af StoreNord

Svar # 5 var bare et eksempet fra den hjemmeside, jeg gav dig adressen på.
Det næste er mere som din opgave.

Det er da sjovt, det her.                :)Forberedelsesmateriale.png


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. maj 2018 af StoreNord

Så sku den vist være derSkærmbillede fra 2018-05-16 21-29-04.png


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. maj 2018 af AMelev

Supplement til #7Seq

Seq(funktion af i, i (nr. i følgen), start i, slut i, spring i - hvis der er ikke rnoget angivet er springet 1)
seq(i,i,0,5) ? {0,1,2,3,4,5}
seq(i,i,0,5,3) ? {0,3}
seq(i,i,1,5,3) ? {1,4}
seq(i2,i,1,5,3) ? {1,16}


Svar #11
16. maj 2018 af Mm98

Er dette korrekt? Har jeg så besvaret opgaven helt korrekt? 

Vedhæftet fil:Scatterplot 1.jpg

Svar #12
16. maj 2018 af Mm98

I får både et screenshot af grafen og af hvordan jeg har udregnet det :)

Vedhæftet fil:Scatterplot 2.jpg

Svar #13
16. maj 2018 af Mm98

Tusind tak allesammen!! Jeg sætter virkelig stor pris på jeres hjælp her på SP!! 


Svar #14
16. maj 2018 af Mm98

Især fordi jeres svar er så gode og meget detaljerede!


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. maj 2018 af AMelev

#11 & 12
Jeg kan ikke se, at det fremgår, hvordan, du har udregnet det. Hvad er z og d? x og y kan jeg gætte mig til.

Om du har besvaret opgaven korrekt er op til dig. Du skulle finde ud af, hvordan du tegner grafer for diskrete sammenhænge i dit CAS-værktøj. Har du gjort det? Føler du, at du nu kan besvare et eksamenspørgsmål inden for det emne?


Svar #16
16. maj 2018 af Mm98

Jeg vidste ikke, hvad jeg ellers kunne kalde z og d, men det er i hvert fald de andre punkter på grafen altså (21,4)

Ja, jeg føler at jeg har styr på denne opgave nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. januar 2020 af michelle3010

Hvis du har lavet hele opgavesættet, kan du så evt. hjælpe med beviserne i øvelse 2, og opgave 12 og 13? :)


Skriv et svar til: Forberedelsemateriale - Talteori

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.