Fysik

hjææælp

16. maj 2018 af anja12345678 - Niveau: C-niveau

hej, jeg har store vanskeligheder med nedenstående opgave: 

 Forklar med ord hvad gitterkonstanten er og beregn den for et optisk gitter, der har 200 linjer/mm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2018 af mathon

Gitterkonstanten \small d er afstanden mellem to nabolinjer i gitteret.

\small \textbf{beregning:}
                     \small \textup{Afstanden mellem 200 linjer er 1 mm}

                     \small \textup{Afstanden mellem to nabolinjer er:}
                                                                               \small d=\frac{1\; mm}{200}=\frac{1}{200}\;mm=0.005\;mm=5000\;nm


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.