Matematik

km

17. maj 2018 af billiedr (Slettet) - Niveau: 7. klasse

båden sejler med en fart på 30km pr time turen fra skibet indtil land tager 10 min hvor mange kilometer skibet fra land


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2018 af M1l4d (Slettet)

30km/t

30km per 60 min.

Dividerer med 6 på hver side.

60min : 6 = 10min

30km : 6 = 5km 

Dvs. 5km på 10min --> 5km/10min.

Så kan du tjekke ved at gange med 6 på hver side:

5km * 6 & 10min * 6. Nu kan du vide, svaret er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2018 af janhaa

v = 30 km/t

t = 10 min = 1/6 time

d = vt = 30/6 km = 5 km


Skriv et svar til: km

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.