Matematik

Yatzy

18. maj 2018 af Aleynaa - Niveau: A-niveau
Jeg har vedhæftet filen. Jeg ved at sandsynligheden for at få yatzy er

0,077% men for at få fx to ens osv hvordan finder jeg sandsynligheden for det ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2018 af peter lind

Det er en binomialfordeling. Find først sandsynligheden for får 6 et'er dernæst for at få 6 2'er o.s.v. Da disse hndelser er disjlunkte skal du bare addere disse sandsynligheder


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

To ens:
Der er i alt 65 udfald.
De ugunstige, er de udfald, hvor alle terninger viser noget forskelligt. Der er 6 muligheder for hvilket antal øjne der ikke er slået. Derudover er der 5! forskellige rækkefølger da alle terninger viser forskelligt.

sandsynlighed = antal_gunstig / total_antal = (total_antal - antal_ugunstig) / total_antal
                                                                     = (      65        -       6 * 5!        )  /   65
                                                                     = 0.90740741 = 90.74 %


Skriv et svar til: Yatzy

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.