Matematik

Reduktion

21. maj 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal reducere dette stykke

Er det forkert at gøre sådan her:

\frac{2(a+b)}{a^2-b^2} = \frac{2a+2b}{a^2-b^2}=\frac{a+a+b+b}{a*a-b*b}=0 ...

Jeg er meget i tvivl og ovenstående virker ikke rigtigt, men det er det eneste bud jeg har lige umiddelbart.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Omskriv først  a2 - b2 = (a + b)(a - b)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. maj 2018 af Mathias7878

Man kan skrive

  \small a^2-b^2

som

  \small (a+b)\cdot (a-b)

dvs

  \small \frac{2\cdot (a+b)}{(a+b)\cdot (a-b)} = \frac{2}{a-b}

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. maj 2018 af Mathias7878

Desuden går 2a ikke ud med a*a, da a*a = a^2 og ikke 2a

- - -

 

 


Svar #4
21. maj 2018 af Egofaciens (Slettet)

TAAK! :-) og god forklaring!


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.