Matematik

Skriv om til decimaltal

31. maj 2018 af emil2003 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

ville lige spørge om en metode til at omskrive til decimaltal som f.eks. sådan en her

1/8 dele

5 ud af 8

32% 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

32% = 32/100 = 32.0/100 = 0.32    <- flyt komma 2 til venstre


Svar #2
31. maj 2018 af emil2003 (Slettet)

hvad så med de der brøker?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2018 af mathon

              \small \frac{1}{8}=12\tfrac{1}{2}\%

              \small \frac{5}{8}=5\cdot 12\tfrac{1}{2}\%=62.5\%


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvis du husker
1/1 = 1
1/2 = 0.5
1/3 = 0.3333...........
1/4 = 0.25
1/5 = 0.2
1/6 = 0.1666666................
1/7 = 0.142857142857142857142857...............
1/8 = 0.125
1/9 = 0.1111111111111111111.................
1/10 = 0.1

Så bliver kan man finde 5/8 ved at gange i stedet:
   5/8 = 5 * 0.125 = 0.625

Ellers må du lave long division på 1/8.


Svar #5
31. maj 2018 af emil2003 (Slettet)

kan en af jer så hjælpe med en beregning på 3 1/3 som også skal omskrives til decimaltal?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2018 af mathon

\small \frac{1}{3}=33\tfrac{1}{3}\%

\small \frac{1}{6}=\tfrac{1}{2}\cdot\left ( 32+\tfrac{4}{3} \right )\%=16\tfrac{2}{3}\%

\small \frac{1}{7}=\tfrac{1}{7}\cdot100\%=\tfrac{1}{7}\cdot\left ( 98+2 \right )\%=14\tfrac{2}{7}\%


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2018 af mathon

\small 3+\tfrac{1}{3}=3,\bar{3}...


Svar #8
31. maj 2018 af emil2003 (Slettet)

mange tak til alle sammen


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. juni 2018 af mathon

                                                                   \begin{array} {c|c} \textup{br\o k}&\textup{procent}\\ \hline \tfrac{1}{2}&50\\ \hline \tfrac{1}{3}&33\tfrac{1}{3}\\ \hline \tfrac{1}{4}&25\\ \hline \tfrac{1}{5}&20\\ \hline \tfrac{1}{6}&16\tfrac{2}{3}\\ \hline \tfrac{1}{7}&14\tfrac{2}{7}\\ \hline \tfrac{1}{8}&12\tfrac{1}{2}\\ \hline \tfrac{1}{9}&11\tfrac{1}{9}\\ \hline \tfrac{1}{10}&10\\ \hline \tfrac{1}{11}&9\tfrac{1}{11}\\ \hline \tfrac{1}{12}&8\tfrac{1}{3}\\ \hline \tfrac{1}{13}&7\tfrac{9}{13}\\ \hline \tfrac{1}{14}&7\tfrac{1}{7}\\ \hline \tfrac{1}{15}&6\tfrac{2}{3}\\ \hline \tfrac{1}{16}&6\tfrac{1}{4}\\ \hline \tfrac{1}{17}&5\tfrac{15}{17}\\ \hline \tfrac{1}{18}&5\tfrac{5}{9}\\ \hline \tfrac{1}{19}&5\tfrac{5}{19}\\ \hline \tfrac{1}{20}&5\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. juni 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det kan være en god ide at lære nogle af brøkerne udenad. Altså ½ = 0,5, 1/3 = 0,33333... osv. Men hvis man sidder med en brøk man ikke lige kan huske, jamen så kan man bare udføre divisionen.

Hvis man har brøken 5/8, så laver man trappestenen med 5 indeni og 8 ude til venstre og dividerer som normalt: Hvor mange gange går 8 op i 5? Det gør det 0 gange, så man skriver et 0 foroven. 0 gange 8 giver 0, så man skriver et 0 under 5-tallet. 5 minus 0 giver 5, og man trækker så et 0 ned og sætter et komma oppe i resultatet. Osv...


Skriv et svar til: Skriv om til decimaltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.