Matematik

Når minus bliver til plus?

31. maj 2018 af rebs95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

 Jeg prøver at løse denne opgave. Jeg træner bare for mig selv, så TAG JER IKKE AF MIN NOTATION! 

Jeg vil finde arealet af M, og jeg kan se at det kan bliver 64 hvis jeg plusser med 14 i stedet for at minus. Problemet er bare, at jeg får et minus 14....

Hvordan kan det give plus i sedet? Hvad gør jeg gal?

Hvad er nu de/den gennerelle regler for, når minus bliver til plus. Er det minus gange minus...? Så vil det sige når et minu er opløftet i et tal? For så ganges det jo med sig selv.

Fortabt her... Håber nogen kan forklare mig det.

Tak for hjælpen på forhånd.

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

AM = F(5) - F(1) = 50 - (-14) = 50 + 14 = 64


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. maj 2018 af MatHFlærer

F(5)-F(1)=50-(-14)=50+14=64
Så du gør det jo rigtigt nok

Svar #3
31. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Okay! Så jeg sætter 14 ind i en parantes, og når de to fortegn (udenfor og indeni parantesen) er ens, skifter de fortegn! Husker jeg nu ja. Tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. maj 2018 af ringstedLC

#3: Nej, når fortegnet udenfor parentesen er "-" og den hæves skifter fortegnet indeni parentesen.


Skriv et svar til: Når minus bliver til plus?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.