Matematik

Reduktionsopgaver

07. juni 2018 af Snoller (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Lidt hjælp?

Opgaven skal laves inden 22/6

Vedhæftet fil: Reduktionsopgaver.docx

Svar #1
07. juni 2018 af Snoller (Slettet)

Opgave 1

Reducér udtrykkene og forklar, hvilke regneregler du benytter.

(3a + 2b) - 3(a + 2b) + b + 3a

(5x + 2 + y)5 - 3x

4( - 3x + 2y) + x( 5 + y)

Opgave 4

Tre regneudtryk er reduceret, men der er sket fejl.

32 - 4(4x + 7) = 32 - 16x + 28 = 50 - 16x

2(4a + 3) + a(2 - b) - ab = 8a + 6 + 2a + ab - ab = 10a + 6

0,5a -(2b + a) · 3 = 0,5a - 2b + a · 3 = 3,5a - 2b

A. Redegør for, hvilke regneregler der ikke er fulgt.

B. Løs opgaverne korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2018 af mathon

32 - 4(4x + 7) = 32 - 16x + 28 = 50 - 16x

32 - (16x + 28) = 32 - 16x + 28 = 50 - 16x        her er minusparentesen hævet forkert


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2018 af mathon

2(4a + 3) + a(2 - b) - ab = 8a + 6 + 2a + ab - ab = 10a + 6     her er 2. parentes hævet forkert


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. juni 2018 af mathon

0,5a -(2b + a) · 3 = 0,5a - 2b + a · 3 = 3,5a - 2b     der er ganget forkert ind i parentesen og den er hævet forkert.


Svar #5
07. juni 2018 af Snoller (Slettet)

Mange Tak!


Skriv et svar til: Reduktionsopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.