Matematik

Vækstmodeller

10. juni 2018 af Line19010 - Niveau: A-niveau

nogle der kan hjælpe med sammenhængden mellem regneforeskrift og differentialligning? 

På forhånd tak

Mvh Sophia


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2018 af Anders521

...Hvad sker der f.eks. ved at løse en differentialligning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2018 af AMelev

Umiddelbart er der ikke en sammenhæng, men hvis du finder en løsning til en differentialligning, vil den have en forskrift, og hvis du har en funktion, der er givet ved en forskrift, kan du undersøge, om den er løsning til en given differentialligning.


Svar #3
10. juni 2018 af Line19010

mit spørgsmål lyder:

10. Vækstmodeller

Gør specielt rede for den eksponentielle og den logistiske vækstmodel og sammenhængen mellem regneforskrift og differentialligning.?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2018 af AMelev

Den eksponentielle vækst y=f(x)=c\cdot e^{k\cdot x} er løsning til differentialligningen y' = k·y

Den logistiske funktion y=f(x)=\frac{\frac{b}{a}}{1+c\cdot e^{-b\cdot x}} er løsning til differentialligningen y' = y(b−a·y)

Jeg synes, du skal kontakte din lærer og spørge, om det er det han/hun har tænkt på med formuleringen om sammenhæng mellem forskrift og differentialligning.


Skriv et svar til: Vækstmodeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.