Matematik

procent-procentreglen??hurtigt hjælp tak

11. juni 2018 af sofe1 - Niveau: C-niveau

hej mennesker, nogen der kan forklare procent-procentreglen og hvad den bruges til?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2018 af PeterValberg

Video nr 2 på denne side:
http://www.frividen.dk/matematik/potensfunktion/
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2018 af mathon

For potensfunktionen
                                            \small \small y=b\cdot x^a\; \; \; \; \; b,x>0
gælder:

                                            \small 1+r_y=(1+r_x)^a

                                            \small \frac{100+p_y}{100}=\left(\frac{100+p_x}{100}\right)^a

                                            \small p_y=\left(\frac{100+p_x}{100}\right)^a\cdot 100-100

                                            \small 1+r_x=(1+r_y)^{\frac{1}{a}}

                                            \small p_x=\left(\frac{100+p_y}{100}\right)^{\frac{1}{a}}\cdot 100-100
                      


Svar #3
11. juni 2018 af sofe1

kan du forklar det på nemmer måde??


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2018 af mathon

                                           \small \small y=b\cdot x^a\; \; \; \; \; b,x>0
\textup{hvoraf du har:}
                                           \frac{y_2}{y_1}=\frac{b\cdot {x_2}^a}{b\cdot {x_1}^a}=\frac{{x_2}^a}{{x_1}^a}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a
\textup{og }\mathrm{y_2}\textup{ og }\mathrm{x_2}\textup{ udtrykt ved henholdsvis }\mathrm{y_1}\textup{ og }\mathrm{x_1}

                                           \frac{(1+r_y)y_1}{y_1}=\left ( \frac{(1+r_x)x_1}{x_1} \right )^a

                                          1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a


Skriv et svar til: procent-procentreglen??hurtigt hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.