Matematik

projektion?

12. juni 2018 af forvirretmatey - Niveau: A-niveau

Hej jeg vil lige hører om der var nogler der vidste 

"hvad vil der gælde hvis man projicerer to vinkelrette vektorer på hinanden?"

hvis vektor a projiceres på b, vil A så ikke bare "ligge" på b? 

TAK PÅ FORHÅND


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2018 af PeterValberg

du får nulvektoren ud af det

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. juni 2018 af forvirretmatey

#1

du får nulvektoren ud af det

Vent, hvordan??


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. juni 2018 af PeterValberg

Formlen til bestemmelse af vektor b's projektion på vektor a er:

\overrightarrow{b_a}=\frac{\vec{a}\cdot\vec{b}}{\left|\vec{a}\right|^2}\cdot\vec{a}

hvis vektor a og vektor b er orthogonale, så vil prikproduktet være lig med 0

\vec{a}\perp\vec{b}\quad\Leftrightarrow\quad\vec{a}\cdot\vec{b}=0

hvilket betyder, at brøken giver 0, som igen betyder, at:

\overrightarrow{b_a}=0\cdot\vec{a}=0\cdot\binom{a_1}{a_2}=\binom{0}{0}=\vec{0}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. juni 2018 af forvirretmatey

Tak for svaret!!!! :)


Skriv et svar til: projektion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.