Studievalg og videregående studie

Medicin i udlandet ?

03. juli 2018 af Stræbende

Med et snit på 8,6 (dvs. 9,8 med bonus), kan jeg selvfølgelig ikke komme ind på kvote 1. Jeg har prøvet kvote 2 og jeg kom ikke videre efter UNI-test. Jeg har ingen relevant erhvervserfaring og jeg har overvejet måske at søge i udlandet i stedet. Hvad skal jeg gøre? Jeg vil ikke bruge min evige dage på at søge kvote 2 hvert år for så at få afslag. Jeg gider ikke komme ind på medicinstudiet med gråt hår og fuldskæg. Hvilke muligheder har jeg for at udlandet og hvad er egentligt det bedste jeg kan gøre i denne her situation? Jeg har hørt jeg kan læse en lignende uddannelse også overfører efter bachelor (noget i den stil) med ved ikke helt hvordan det fungerer. Jeg har også søgt på nettet om evt. at læse i Polen. Har brug for jeres hjælp <3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juli 2018 af Anders521

Måske kan følgende hjemmeside være en hjælp

http://www.studentum.dk/udlandsstudier/udlandsguide/bliv-laege-3508


Svar #2
04. juli 2018 af Stræbende

Der står flere steder at man skal have læst biologi. Kan man godt komme ind hvis man har læst bioteknologi?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juli 2018 af guzbak

Udlandet

Jeg kender flere som har betalt sig til hhv. medicin og tandlægestudiet i Litauen. 

Danmark

Ellers fungerer det på den måde (i øjeblikket) at man tager en (næsten) bacheloruddannelse, på et relevant studie og laver relevant arbejde ved siden af i de 3 år. Hvis man så bliver optaget kan man søge merit for de fag som ligner dem på medicin (dvs. fagene overflyttes og du behøver ikke tage faget igen).

Uddannelser som jeg har venner der har gennemført for at søge ind på medicin:

- Idræt, biologi, sundhed og informatik, medicin og teknologi, biokemi, farmaci, medicin med industriel specialisering (listen er lang)

Husk

Man skal være opmærksom på 2 ting her:

1. Uddannelsesloftet - man skal derfor huske ikke at tage det sidste fag man har på sin bachelor

2. KU er i gang med at lave sit kvotesystem om, og det er uvist hvordan optagelser i kvote 2 bliver her i 2020

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juli 2018 af lanzini

#3 Har selv overvejet medicin - mit snit blev desværre kun 10, så det blev ikke til noget. Kvote 2 er en risko, da jeg ikke ønsker at tage flere sabbatår i streg (eller), som du selv siger tage en lign. uddannelse for derefte at meritoverføre. Umiddelbart tænker jeg, at jeg burde lade det gå - og læse noget andet?


Svar #5
04. juli 2018 af Stræbende

Kunne jeg evt. søge ind på en uddannelse som ligner medicin, hvor jeg søger merit hvis jeg en eller anden dag bliver optaget. Og samtidig prøver at søge om at læse medicin i udlandet f.eks. i Polen eller Litauen? Kan man det? Fordi så kan jeg bare droppe ud af uddannelsen hvis jeg bliver optaget i udlandet?

Og hvad er den bedste uddannelse at tag hvis man vil meritoverfører til medicin? - og man samtidig ikke føler man spilder sin tid i?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juli 2018 af guzbak

Har du læst min besked ordentligt? Det er lige præcis de ting du nævner som jeg foreslår :) så ja, det kan du sagtens. De bedste uddannelser blandt andet dem jeg nævner i #3, da jeg kender folk som er kommet ind via de studier på medicin igennem kvote 2.

Jeg gjorde selv det at jeg fandt et studie som jeg faktisk godt kunne lide og se mig selv arbejde som, og så søgte jeg så ind og blev optaget efter min bachelor. Havde de ikke optaget mig så jeg det ikke som spildtid, da jeg også var glad for det andet studie, jeg ville bare hellere medicin og droppede så at starte på kandidaten.
- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juli 2018 af sadlifee (Slettet)

#6 hvilket studie læste du?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juli 2018 af DrNielsen

Jeg vil nævne at en tæt bekendt har siddet i kvote 2 udvalget på SDU for nogle år siden. Han mente det var spild af tid og resurser næsten at gennmføre en uddannelse. De håbefulde der søgte kvote 2 medicin hos ham, og som havde gået denne vej blev kasseret ganske hurtigt. Jeg tror man skal sætte sig ned og tænke kraftigt over hvad motivationen er i stedet for uden videre bare at følge de gængse råd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juli 2018 af guzbak

Kvote 2 er også væsentlig anderledes på SDU ift. KU. Der er jo helt forskellige grundlag for bedømmelsen. Alle dem jeg kender på KU som er kommet ind via kvote 2 har en relevant uddannelse.
- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juli 2018 af DrNielsen

Det er rigtigt at proceduren er anderledes - men det behøver bedømmernes holdning ikke at være. Jeg ville - såfremt jeg sad i et sådan udvalg - også argumentere for at det er et kæmpe resurserspild samt mangel på målrettethed. Jeg argumenterer ikke for at dette er den endegyldige sandhed - bare at folk bør tænke sig om. Der er ingen let vej ind på kvote 2 - og da slet ikke en standardvej man bare kan følge :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. juli 2018 af guzbak

Det er bare ikke sådan virkeligheden er. Jeg synes da også at det er spild af penge nu hvor loftet er kommet, da folk bare dropper ud før bacheloren er i hus og dermed mister universiteterne de penge de får pr. uddannet studerende, men universiteterne ønsker jo også nogle som de ved kan finde ud af at studere og ikke dropper ud fra medicin, og den erfaring kommer oftest igennem et andet studie. Men nej, der er ikke nemme veje eller én vej mod målet, men den hyppigste vej ses ved at man som minimum har en bachelor ved optagelse på KU.

Men de taler om at ændre det i 2020, så tingene kommer nok til at ligne optag på SDU i fremtiden.
- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. juli 2018 af DrNielsen

Jo, det er faktisk lige netop sådan virkeligheden er. Selvom der er retningslinjer for hvad en kvote 2 ansøgning skal indeholde er det stadig utrolig diffust, hvorfor det netop er muligt at blive fravalgt grundet ukloge valg. Bevares, mange kommer da måske ind på den måde. Det har jeg ingen tal der kan be- eller afkræfte. Jeg vil  påpege at de 7 kriterier KU bruger for at vurdere kvote 2 ansøgere ikke siger noget om universitetserfaring. Der lægges vægt på dokumenterbar uddannelse - dette kan i sagens natur ikke være en universitetsuddannelse. Desmere henregnes studiepotentiale ikke umiddelbart som anden universitetserfaring, men en personlig granskning af egne evner.

Jeg betvivler ikke at du har ret - men hvad vennerne fortæller er ikke nødvendigvis særlig repræssentativt. Jeg ville aldrig give en ny studerende det råd, at starte på anden uddannelse. Men jeg er AU studerende, og denne holdning lægger sig til den viden jeg har om studiet her. Er det kutymen på KU er det sikkert fint.

Summa summarum; tænk dig om før du søger :-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. juli 2018 af guzbak

Det er ikke kun studerende men også vejledere der har givet det råd. Du kan som sagt ikke sammenligne SDU optag med optag på fx KU ej heller med AU. Det er hvad jeg har set på KU igennem de sidste 6 år jeg har været der og det er også måden både jeg og som nævnt alle dem på KU medicin jeg kender, er blevet optaget.

Jeg kan jo lige citere et af de 7 kvote 2 kriterier som du selv så fint nævner:

"Relevant uddannelse. Vi lægger vægt på relevant uddannelseserfaring, som du dokumenterer med eksamensbevis eller karakterblad".

En uddybning for specifikt medicin er så følgende:

"Dele af lange videregående uddannelser inden for sundheds-, natur- og samfundsvidenskab
Dele af mellemlang eller længere videregående uddannelse inden for det sundhedvidenskabelige eller samfundsvidenskablige område
Uddannelse indenfor det sociale, pædagogiske eller sundhedsrelaterede område."

Så det er nok en god idé lige at tjekke op på dine kilder, før du råder studerende mod en forkert retning. Eller i det mindste gør opmærksom på at det ikke er ens for alle uddannelsessteder, hvad de lægger vægt på. For det er ikke noget jeg har set folk blive sorteret fra på grund af på KU.

Jeg er sikker på at folk nok skal finde den rigtige vej for dem og tænker sig om inden de søger :-)

Men nu var det selvfølgelig ikke meningen at en diskussion skulle starte her.
- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #14
11. juli 2018 af DrNielsen

Jeg anfægter heller ikke at dette skulle være sandt. Desmere råder jeg ikke folk til at gøre noget forkert - jeg opfordrer folk til at tænke sig grundigt om inden de sender formularen afsted. 
Og du har ganske ret - jeg havde ikke set den videre forklaring. Jeg synes det virker kontraindikativt, men fred nu være med det.
Jeg tror vi er nået i mål.

Og til den oprindelige forfatter af indlægget; god vind fremover, og held og lykke med ansøgningen. Såfremt du vil vide noget specifikt om AU er du velkommen til at skrive :-)


Brugbart svar (1)

Svar #15
11. juli 2018 af guzbak

Kunne ikke sige det bedre. God sommer!
- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Medicin i udlandet ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.