Matematik

Sandsynlighedsregning og kombinatorik med plat og krone

13. juli 2018 af 5435254235235322352 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sad og øvede noget matematik. En af opgaverne lyder som følgende:

Forestil dig, at du spiller plat eller krone med en ven. I har i alt 10 mønter med lige stor sandsynlighed for at få plat som krone. 
Hvad er sandsynligheden for, at I i et spil får 2 eller flere krone?

Hvordan ville man løse sådan en opgave? Ville man anvende n!/(r!(n-r))!?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juli 2018 af peter lind

Ja, det ville man; men til det mere praktiske. Det er det samme som at få 0 eller en plat. der er nemmere at udregne. Du kan også slå op i et cas værktøj eller lignende


Svar #2
13. juli 2018 af 5435254235235322352 (Slettet)

Tak for svaret, men hvis jeg lige må spørge: hvis nu man ønskede at udregne det "i hånden" uden brug af cas, hvordan ville man så anvende n!/(r!(n-r)!? Ville man skrive n=10, men hvad så med r? Desuden, hvordan kan det være, at det er det samme som "at få 0 eller en plat"?

Jeg takker på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. juli 2018 af peter lind

r er antallet af gunstige udfald. Hvis du tager den nemme med at se på plat bliver udregningerne 10!/(0!*(10-0)!)*(½)0*(½)10 + 10!/(1!'(10-1)!)*(½)1*(½)9


Svar #4
13. juli 2018 af 5435254235235322352 (Slettet)

Hvorfra kommer "*(½)0*(½)10" og "*(½)1*(½)9"?, hvis jeg må spørge?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. juli 2018 af peter lind

formlen er P(X= r) = n!/(r!*(n-r)!*pr*(1-p)n-r hvor p er sandsynligheden Her er p=½


Svar #6
13. juli 2018 af 5435254235235322352 (Slettet)

Ah yes, binomialfordelingen. OK ja, det giver god mening; tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning og kombinatorik med plat og krone

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.