Matematik

brøkregning

12. august 2018 af Alice02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

3/17 * 5/6 = ?

brøker, uha!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2018 af Festino

Multiplikation af brøker er nemt: Tæller gange tæller og nævner gange nævner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2018 af mathon

                       \small \begin{array}{lcccccr} \frac{3}{17}\cdot \frac{5}{6}&= &\frac{3\cdot 5}{17\cdot 3\cdot 2} &= & \frac{5}{17\cdot 2}&=&\frac{5}{34} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2018 af ringstedLC

...og det skal du bare få styr på, ellers bliver det tre meget lange år. Se her:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/broker/regneregler-for-broker


Skriv et svar til: brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.