Fysik

Nyttig energi

25. august 2018 af LineMohring - Niveau: C-niveau

Hej

Hvordan finder man Eudnyttet og Etilført?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2018 af sjls

Det kommer an på, hvilke informationer du får givet i en opgave. E_{tilf\o rt} er den totale tilførte energi til et system, mens E_{udnyttet} er den mængde energi, der udnyttes af systemet.


Svar #2
25. august 2018 af LineMohring

På samme måde vejes et flaske campinggas til 539,0 g. Gassen består af lige dele propan og butan, der har brændværdierne 46,2 MJ/kg og 45,8 MJ/kg henholdsvis. Igen anvendes en gryde med 0,50 kg vand med starttemperaturen 19,0 grader. Vandet opvarmes i 3,0 minutter. Efter omrøring måles sluttemperaturen til 84,1 grader. Gasflasken vejes på ny, hvor vi aflæser 533 g.

1.    Hvad er denne gang den nyttige energi, den leverede energi og nyttevirkningen. Med hvilken effekt opvarmedes vandet?

Dette er min opgave.. En venlig sjæl der kunne hjælpe mig lidt?


Svar #3
25. august 2018 af LineMohring

Mod betaling?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. august 2018 af ringstedLC

Behold dine penge og bevæbn dig med lidt tålmodighed istedet for.

\begin{align*} E_{tilf\o rt} &= \frac{(gasv\ae gt_{f\o r}-gasv\ae gt_{efter})\;g}{1000}\cdot \frac{(46.2+45.8)\;MJ/kg}{2}\\ &=\;?\;J\\ E_{udnyttet}&=m\cdot c\cdot \triangle T\\ &=masse_{vand}\;kg\cdot c_{vand}\;kJ/(kg\cdot K^\circ)\cdot (T_{slut}-T_{start})\;K^\circ\\ &=\;?\;J\\ Nyttevirkning&=\frac{E_{udnyttet}\;J\cdot 100}{E_{tilf\o rt}\;J}\%=\;?\%\\ Effekt&=\frac{E_{udnyttet}\;J}{3\cdot 60\;s}\\ &=\;?\;W \end{align*}


Svar #5
25. august 2018 af LineMohring

Jeg skal aflevere kl 00 og har været i gang siden kl 8 i morges, så tålmodighed er der ikke meget tilbage af. 

Men tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Nyttig energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.