Matematik

kvadratsætning

02. september 2018 af TKCA1 - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med hvordan man regner (a+b)^2+(a-b)^2  ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2018 af StoreNord

(a+b)^2+(a-b)^2   =   (a+b)*(a+b) + (a-b)*(a-b)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2018 af peter lind

brug reglen om kvadratet på en toleddet størrelse (a±b)2 = a2+b2 ±2ab


Svar #3
03. september 2018 af TKCA1

giver det så 4ab


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2018 af swpply (Slettet)

#3

giver det så 4ab

Nej.

Prøv at skriv dinne mellemregninger her i tråden ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. september 2018 af mathon

                \small \small \small \begin{align*} \textup{ved at anvende oplysningen i }\#2\\(a+b)^2+(a-b)^2=\\ &a^2+b^2+2ab+a^2+b^2-2ab&&=&2a^2+2b^2 \end{align*}


Svar #6
03. september 2018 af TKCA1

nej undskyld. Det er (a+b)^2-(a-b)^2


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. september 2018 af mathon

...så er svaret JA til #3.


Skriv et svar til: kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.