Matematik

*HASTER* Undersøg om punktet ligger på grafen for F

07. september 2018 af KidPokerr (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde ud af om punktet (3,4) ligger på funktionen f(x)=3,5x-6,4. Svaret er selvfølgelig nej, men er der en formel, som beviser dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2018 af StoreNord

f(3) = 3,5*3 - 6,4 =   ?                 er det 4?


Svar #2
07. september 2018 af KidPokerr (Slettet)

Findes der ikke en formel til at udregne om punktet ligger på linjen? Havde selv tænkt på den metode du beskriver, men syntes den lød alt for simpel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2018 af SuneChr

Som # 1 viser, ligger punktet (3 , 4) på grafen med forskriften
f (x) = 3,5x - 6,4
hvis og kun hvis
3,5·3 - 6,4 = 4
Tegn linjen og punktet og se om det ligger på linjen eller udenfor linjen.


Svar #4
07. september 2018 af KidPokerr (Slettet)

Tak for hjælpen, afleveringen er nu sendt afsted. Håber jeg har fået lavet opgaven rigtigt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2018 af ringstedLC

Du har sikkert siddet med en anden opgave eller delopgave, hvor du havde en funktion g og en x-værdi, og skulle beregne funktionsværdien af dette x. Ved indsættelse fås:

\begin{align*} g(x)&=3x+1\\ x &= 2\\ g(2)&=3\cdot (2)+1\\ g(2)&=7 \end{align*}

Denne beregning giver dig punktet (2,7) på grafen for g. Det kræver ikke noget bevis, da man uden videre kan "stole" på lighedstegnet.

I den aktuelle opgave vendes problematiken om, så du igen kender funktionen f, men her også punktet (3,4), altså både en x- og en y-værdi. Derfor bruges den samme teknik (indsættelse) til at undersøge lighedstegnet:

\begin{align*} f(x)&=3.5x-6.4\\ x &= 3\;,\; f(3)=4\\ 4&=_?3.5\cdot (3)-6.4\\ 4&=_?4.1 \end{align*}

Igen; det kræver ikke noget bevis. Punktet ligger på grafen, hvis udtrykket er sandt.


Skriv et svar til: *HASTER* Undersøg om punktet ligger på grafen for F

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.